© 50.ro Fa-ti cont!

Vise

interpretarea viselor

Despre vise - interpretarea lor

Dictionar de vise

Talmacirea viselor

interpretarea viselor, dictionar de vise
Explicatii rare, talmaciri ciudate, interpretari psihanalitice ale viselor

Explicatii rare, talmaciri ciudate, interpretari psihanalitice ale viselor

Cosmar - Si cosmarul este considerat tot un vis. Dar nu orice fel de vis, ci unul infricosator, urmat de o trezire brusca si adesea de o stare de groaza. In general, cosmarurile se impart in doua categorii:

1. cele in care apar lucruri sau fiinte inspaimantatoare, precum fiare salbatice, serpi, moluste, caracatite, balauri, rechini, soparle, alte creaturi urate si agresive etc.

2. persoana care are un cosmar se viseaza intr-o situatie limita: urmeaza sa fie impuscata, cade de la inaltime, se afla pe marginea unei prapastii, urmeaza sa fie spanzurata, nu poate iesi dintr-o cladire in flacari, se afla prinzoniera intr-un tunel sau intr-o mina etc.

    Cosmarurile au o semnificatie negativa si adesea sunt socotite ca prevestitoare de tot ce poate fi mai neplacut, adica moarte, boala grea, suferinta, deziluzii grave.

    Exista insa si altfel de explicatii. De exemplu, aparitia in vis a unei fiinte salbatice inseamna vesti bune. Daca fiara apare din ape, vestile vor fi negative. O alta explicatie: daca te visezi urmarita de o fiara, inseamna ca ai o dorinta fierbinte pe care o tii secreta. Evident, ai vrea sa iti implinesti aceasta dorinta.

    Alt cosmar, caderea de pe un loc inalt - simbolizeaza faptul ca persoana care viseaza e nelinistita, are frica fata de o situatie grea cu care trebuie sa se confrunte. Prabusirea mai poate sa insemne si dificultati in viata de zi cu zi. Explicatii mai vechi ale acestui vis asociaza caderea de sus cu pierderea mintilor. Caderea de pe o stanca in apa marii inseamna un scandal amoros. Daca te visezi ca ai cazut si esti ranit, e semn ca prietenii tai se vor imputina, iar cei din jur nu prea vor dori sa aiba de a face cu tine.

Dans - in traditia orientala se zice ca visul in care vezi dansuri sau dansezi tu prevesteste necazuri, deziluzii. Sunetele instrumentelor pe care le auzi in timpul dansului nu prevestesc nici ele de bine, nu te vei impaca deloc cu cei din jur.

Durerea - De vei visa ca ai dureri in orice parte a corpului, necazuri vei avea din partea familiei, a rudelor, a prietenilor.

Explicatii rare, talmaciri ciudate, interpretari psihanalitice ale viselor

Dusmania - Se zice ca dusmania in vis iti prevesteste dragoste si prietenie.

Farduri - Fata sau femeia care va visa farduri sau podoabe, de copii si pace in familie va avea parte.

Goliciune - Semn bun pentru bolnavi si pentru cei aflati in mare impas sentimental. Cine se afla in aceasta situatie si se viseaza fara imbracaminte, va scapa de boli sau de necazuri sufletesti. Fata sau femeia care se va visa in public goala, va fi acuzata de ceva fara sa fie vinovata.

Hot - Daca o femeie casatorita va visa un hot, inseamna ca ii vor veni musafiri. O fata de va visa un hot, are sanse sa-si intalneasca viitorul logodnic.

Explicatii rare, talmaciri ciudate, interpretari psihanalitice ale viselor

Inchisoare - Se zice ca daca o fata se va visa la inchisoare, in viata reala urmeaza sa se marite. In schimb, daca se viseaza inchisa intr-o casa pustie, intr-un hambar sau in alt loc izolat si urat, e posibil sa se imbolnaveasca grav si chiar sa moara.

Intuneric - De vei visa intuneric gros, de nepatruns, inseamna ca ai probleme sufletesti, te-ai ratacit de cele normale ale firii.

Lumina - Vazuta in vis, lumina puternica, mai ales lumina naturala, prevesteste pace in viata de fiecare zi, in casa si la serviciu, si chiar intelepciune in rezolvarea problemelor dificile ale vietii.

Manie - De te vei visa manioasa, semn rau este. Vei avea mari dificultati in relatiile cu ceilalti. E posibila si o moarte subita.

Explicatii rare, talmaciri ciudate, interpretari psihanalitice ale viselor

Moartea - Visul acesta are multe explicatii. De exemplu, daca cea care viseaza se va visa moarta, nu inseamna ca va muri, ci va avea parte de fericire. Se zice ca si daca visezi mort in casa, in acea casa va fi bucurie, va fi fericire. Traditia retine si situatii in care in care cel ce sa visat mort, chiar a si murit nu peste multa vreme.

Morminte - Traditia spune ca persoana care se viseaza ingropata de vie, ii va fi rau, va ajunge la inchisoare. Daca vei visa morminte necunoscute, e semn ca vei avea de-a face cu oamenii necinstiti. Atunci cand visezi ca ti-ai cumparat loc de veci, inseamna ca vei avea posibilitati sa iti faci o casa. De vei visa ca ingrijesti un mormant, viata lunga si sanatate vei avea. Cine va visa ca dezgroapa un mort, va fi asa cum a fost acel mort atunci cand era in viata. Adica daca visezi ca dezgropi un mort bogat, bogata vei ajunge si viceversa.

Nou nascut baiat - Daca o femeie va visa ca a nascut un baiat, viata ii va fi plina de bucurie si armonie.

Paine - Vazuta in vis, painea este semn bun, simbolizand viata buna si cumpatata. Daca vei visa paine facuta din alceva decat din grau, viata grea vei avea.

Explicatii rare, talmaciri ciudate, interpretari psihanalitice ale viselor

Persoane - Se stie ca majoritatea persoanelor aparute in vis sunt cunoscute ale persoanei care viseaza. Uneori insa apar si persoane necunoscute. Freud sustine ca aceste persoane reprezinta chiar persoana care viseaza.

    In explicarea obisnuita a acestui vis se spune ca persoana necunoscuta, sau chiar cea care viseaza, se va imbolnavi grav si s-ar putea sa moara.

Plans - Fata sau femeia care se va visa plangand linistit va avea parte de bucurie, in viata reala. Daca plansul este agitat, de durere sufleteasca si suferinta va avea parte.

Pomana - Se zice ca daca te visezi dand de pomana, iti va fi bine pe lumea cealalta.

Post - Daca te visezi postind, e semn ca in viata de zi cu zi vorbesti urat si-i judeci cu patima pe altii. Visul iti spune ca nu e bine sa faci asa ceva.

Explicatii rare, talmaciri ciudate, interpretari psihanalitice ale viselor

Rana - Se spune ca o rana sangeranda inseamna neplaceri, cineva te va certa, iar ce-ti vor auzi urechile tale sa nu mai pomenim. Rana care nu sangereaza prevesteste o izbanda, o reusita.

Rasul - Daca te visezi razand tare, in realitate vei plange. Daca visezi ca doar surazi, in realitate iti va fi bine, cu bucurii si placeri.

Sangerare - Daca o persoana saraca se va visa sangerand, necazurile vor inceta. In schimb, daca o persoana bogata se va visa sangerand, pierderi mari va avea.

Taiere cu cutitul - Daca o fata sau o femeie se va visa taind gatul unui barbat, semn e ca se va indragosti de acel barbat. Daca te vei visa injungiata, iti va fi rau, e prevestire ca vei fi pedepsita de Dumnezeu. Daca visezi ca injungii tu pe alcineva, in viata de zi cu zi iti va merge bine.

Tristete - De te vei visa trista, in viata reala vei avea parte de bucurii si realizari.

Tesut, a tese - Daca o fata sau o femeie se va visa tesand, in viata, va avea o bucurie: i se va intoarce persoana de care ii este dor. Lipsa persoanei iubite se va prelungi daca firul de tesut se va rupe.

Zbor - Exista specialisti care considera ca de te vei visa zburand, vei face o fapta buna, in relatia cu partenerul sau sotul tau iti va merge foarte bine. Mai exista si explicatia potrivit careia, de te vei visa zburand, inseamna ca vrei sa iesi dintr-o situatie dificila, ca vrei sa scapi de niste probleme, mai ales de ordin sentimental.

Explicatii rare, talmaciri ciudate, interpretari psihanalitice ale viselor